woensdag 30 oktober 2013

Recept Havermoutkoekjes


RECEPT HAVERMOUTKOEKJES

200 gr havermout
100 gr zachte boter
100 gr lichtbruine basterdsuiker
klein mespuntje zout
3 eetl water
1 theel bakpoeder

Zet de oven aan op 175 gr C. Alle ingredienten in een kom mengen tot een smeuig deeg. Balletjes van dezelfde grootte draaien met je handen en op een bakplaat leggen. Balletjes een beetje indrukken met een vork zodat het de vorm van een koekje krijgt. Ongeveer 15 minuten in de oven bakken (afhankelijk van de grootte van de koekjes, ze moeten een beetje bruin zijn). Af laten koelen op een rooster.
Deze koekjes zijn snel en makkelijk te maken, binnen een half uur zijn ze klaar. Koekjes uit de winkel zitten vaak in heel veel plastic verpakt, daarom maak ik mijn koekjes zelf.



De ingrediĆ«nten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt!

3 opmerkingen:

  1. Superleuk ! Dit ga ik proberen. Voor hoeveel koekjes is dit recept ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb de koekjes een aantal keer gemaakt, vallen erg in de smaak. Vandaag weer en er nu wat rozijnen, koekkruiden en cacao door gedaan. Mmm mmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Worden deze koekjes gebakken zonder bloem/meel?

    BeantwoordenVerwijderen