woensdag 30 oktober 2013

Recept Pepernoten


RECEPT PEPERNOTEN

275 gram zelfrijzend bakmeel
140 gram donker bruine basterdsuiker
110 gram boter
60 ml melk
10 gram speculaaskruiden
mespuntje zout

Met een mixer de boter zacht kloppen in een kom en daarna alle ingrediƫnten toevoegen en even mengen met de mixer, daarna met de hand kneden tot het een mooi egaal deeg is geworden. Maak van een stukje deeg een lange rol en snijdt er met een mes kleine blokjes van. Maak van de blokjes met je hand bolletjes en leg ze op de bakplaat (licht aandrukken). De pepernoten ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 gr C. (tijdsduur in de oven is afhandelijk van hoe groot je pepernoten zijn, ze moeten een beetje bruin worden).
Af laten koelen op een rooster.

De ingrediĆ«nten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen