zaterdag 2 november 2013

Recept linzenburgers

RECEPT LINZENBURGERS


LINZENBURGERS


Ingrediënten:

150 gr gedroogde rode linzen
1 ei (kan je weglaten)
½  ui (in stukjes gesneden)
½ prei (in stukjes gesneden)
mespuntje zout
beetje peper
1 theel peterselie (gehakt)
1 theel gehaktkruiden
2 sneetjes oud volkoren brood in kleine stukjes
Paneermeel
Plantaardige olie om in te bakken

Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en kook ze in een pan met ruim water ongeveer 5 minuten. Na het koken uit laten lekken in de zeef. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maak er een smeuïg geheel van. Je moet van het mengsel een burger kunnen maken, dus als het te nat of slap aanvoelt kan je er een beetje paneermeel bij doen.
Vorm van het mengsel met je handen burgers en haal ze door de paneermeel op een bord. Bak de burgers aan beide kanten bruin in een koekenpan met wat olie.

Uit dit mengsel maak je ongeveer 10 burgers. Afgekoelde burgers vries ik meestal in. 

De ingrediënten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt!


1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen