CRUESLI

CRUESLI

230 gram havermout
50 gram suiker
2 eetl water
2 eetl zonnebloemolie of kokosolie
evt. 100 gram zaden en/of noten
evt. 50 gram rozijnen

In een pannetje de suiker en het water aan de kook brengen. Als de suiker is opgelost en het mengsel kookt haal je het pannetje van het vuur. Voeg de olie toe aan het suikermengsel (kokosolie even laten smelten). Doe in een grote kom de havermout met evt. de zaden en/of noten. Roer de hete siroop door de havermout heen tot het goed is gemengd. Schep de cruesli op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak het 15 min. in een voorverwarmde oven op 160 gr C. Roer de cruesli om en laat het nog 10 min. bakken. Laat het afkoelen en voeg evt. rozijnen toe. Bewaar het in een pot wat goed afsluit.

(Cruesli uit de winkel zit meestal verpakt in plastic en ook vaak daar omheen nog een kartonnen verpakking. Om te kunnen genieten van cruesli maak ik het tegenwoordig zelf en haal ik de ingredienten in huis met zo min mogelijk verpakking. Havermout bijv. koop ik in een grote zak van 5 kilo en rozijntjes / nootjes koop ik onverpakt op de markt.)

Reacties

  1. En als je nou niet zo'n grote, fijne markt hebt in je kleine dorpje, waar haal je dan al die losse producten vandaan?
    Waar haal je 5 kg zak havermout? Ik eet het heel veel, maar kan zo'n zak niet vinden..
    Gebruik je ongebleekte katoen voor de zakken? Is dat genoeg om het eten heen in de diepvries??
    'k Zou graag ook zo gaan leven, maar vind het wel lastig..
    Groeten, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bestel altijd granen (rijst, meel, havermout, etc) bij onze natuurwinkel in het dorp in grote verpakkingen (5-10 kg). Het ligt vaak niet in de winkel, maar op bestelling kunnen ze veel voor me regelen. :)

      Verwijderen
    2. Ik koop ook mijn havermout per 5 kilo, en mn (spelt)meel per 10 kilo, allemaal in papierenzakken. Ik koop ze online bij de zuidmolen. http://www.de-zuidmolen.nl/

      Verwijderen
  2. We hebben de suiker vervangen door honing. Heel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. www.biologischetoko.nl
    hier hebben ze veel groot verpakkingen, ook 5 kilo havermout.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoooo lekker! Echte aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts