Recept Tomaten- rode linzensoep
Heerlijk om op een koude dag als vandaag een lekkere soep te maken om warm te worden. Soep
maak ik heel vaak, vooral voor de lunch en ik gebruik dan groente die nodig
gegeten moet worden. Ook overgebleven rijst en pasta meng ik door de soep en
kook ik een paar minuten mee. Van oud brood maak ik croutons (brood in blokjes
snijden, bakken in een pan met wat olijfolie tot lichtbruin) voor in de soep.
Deze tomatensoep is voor ons gezin de favoriet onder de soepen.
Ingrediënten:
5 verse (tros)tomaten
150 gram gedroogde rode linzen
2 groente bouillonblokjes (of 2 eetlepels bouillonpoeder), of zelfgemaakte bouillon
versgemalen zwarte peper
evt extra zout
klontje boter
½ prei of 1 ui in stukjes gesneden
1 teentje knoflook
1 liter water
evt verse bieslook
Klontje boter in een
pan doen en op het vuur laten smelten. Prei of ui toevoegen en op een laag
vuurtje even bakken (niet bruin laten worden). Knoflook door een knoflook pers
halen en toevoegen, heel even mee laten bakken. Tomaten in stukken snijden en
een paar minuten in de pan, af en toe roeren. Water, rode linzen en
bouillonblokjes erbij en aan de kook brengen. Laat de soep op een rustig
vuurtje 10 minuten koken. In een keukenmachine of met een staafmixer de soep
pureren. Nog meer water toevoegen als de soep wat te dik is. Op smaak brengen
met zout en peper. Heet serveren met wat vers gehakte bieslook.
Fijn recept. Heerlijk. Ik heb er 2 stengels bleekselderij aan toegevoegd :)
BeantwoordenVerwijderenThanks