maandag 15 februari 2016

Recept Rozijnenspread

Mijn kinderen en ik  vinden dit heerlijk en we noemen het rozijnenjam. Het is makkelijk om te maken en bevat geen toegevoegde suikers. Lekker op brood of op de pannenkoeken!

Ingrediënten:

100 gram rozijnen
evt. beetje kaneel of cacao

Week de rozijnen een paar uur in water. Laat ze goed uitlekken en knijp ze wat uit. Pureer de rozijnen in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg evt. nog meer ingrediënten toe, zoals een beetje kaneel of cacao (mmm).
Mix alles samen en je spread is klaar! Bewaar de spread in een glazen pot in de koelkast (ongeveer 2 weken houdbaar)


De ingrediënten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaaktDit recept staat natuurlijk ook in mijn boek "Leven zonder afval", het boek staat vol met heerlijke recepten! Te bestellen via de mail: levenzonderafval@gmail.com of via bijv. bol.com

1 opmerking:

  1. Ik heb gisteren de rozijnenspread gemaakt en het is echt heerlijk! Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen