donderdag 24 maart 2016

Recept Lemon curd

Dit heerlijke citroenmengsel ga ik dit weekend maken voor ons paasontbijt! Het is echt lekker op brood, cake en bijvoorbeeld scones. Ook kan je het gebruiken als taartvulling of saus.

Ingrediënten:

2 eieren
citroenrasp en citroensap van 2 citroenen
175 gram suiker
100 gram ongezouten boter (kamertemperatuur en in kleine blokjes gesneden)
1 theelepel maïzena


Klop de eieren in een steelpannetje, voeg de rest van de ingrediënten toe en zet het pannetje op een middel hoog vuur. Blijf met een garde roeren totdat het mengsel dik wordt (duurt ongeveer 7 min). Draai het vuur helemaal laag en laat het al roerende nog een minuut sudderen. Haal het pannetje van het vuur en laat de lemon curd afkoelen. In een schone pot is het 2 weken houdbaar in de koelkast.
Eet smakelijk!

1 opmerking: