zaterdag 27 januari 2018

Recept AMANDELKAAS (vegan)

Deze veganistische amandelkaas is echt heerlijk op een toastje of verbrokkeld in salades, pasta of op je pizza. Je kan het vergelijken met feta. 

Ingrediƫnten:

150 gram ongebrande, geblancheerde amandelen (geweekt gedurende min 6 uur)
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels extra vierge olijfolie
½ teentje knoflook
1 theelepel zeezout
150 ml water

Week de amandelen 6 uur of een nacht in water. Giet het af en doe de amandelen in een blender met het citroensap, olijfolie, knoflook, zout en water.
Mix tot de amandelen zo glad mogelijk worden. Afhankelijk van uw blender kan dit enkele minuten duren. Als het mengsel te dik is, voeg dan wat meer water toe. 1 eetlepel per keer totdat het mengsel goed is gemengd.
Wanneer het mengsel soepel en romig is schep je het mengsel in een kleine zeef dat bedekt is met een fijne kaasdoek. Plaats de zeef boven een kom om het vocht dat eruit komt druipen op te vangen en zet het een nacht in de koelkast. 
Nadat de kaas een nacht goed is uitgelekt, haal je de kaas uit de kaasdoek door het om te keren en voorzichtig op een licht ingevette bakplaat leggen. Vorm het eventueel met een spatel meer in de vorm van een ronde platte kaas. Bak het 30-40 minuten op 180 °C.
Nadat het afgekoeld is, doe het in een luchtdichte container en bewaar je het in de koelkast.
En nu ervan genieten! 

Gebruik dit recept als basis en speel ermee mee als het je uitkomt. Je kan bijvoorbeeld half amandelen en half cashewnoten gebruiken. Of verse kruiden eraan toevoegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten