Homemade nutella

Nutella gemaakt! Wouw wat lekker 😋 gemaakt met echte chocolade en hazelnoten 🌰
In de supermarkt kan ik nergens hazelnootpasta kopen zonder palmolie en dat was ik zat. Dus dan maar zelf maken, nog lekkerder ook!

RECEPT
200 gram hazelnoten (ongebrand)
50 gram chocolade
beetje zeezout
1 theelepel vanille extract

Oven voorverwarmen op 175°C en daarna de hazelnoten 10-20 min roosteren, opletten dat ze niet verbranden of te bruin worden. Beetje laten afkoelen en in een schone theedoek de bruine velletjes eraf wrijven (als ze erop zitten natuurlijk😉). In een keukenmachine of sterke blender de noten malen. Af en toe het mengsel wat aan de zijkant zit naar beneden schrapen. Na een paar minuten wordt het mengsel steeds smeuïger en zie je dat ook de olie vrij komt uit het notenmengsel. In de tussentijd chocolade au bain-marie smelten. De gesmolten chocolade, zeezout en vanille toevoegen aan de notenpasta en in de mixer nog even goed mengen. Klaar!!!
Bewaren op kamertemperatuur en ongeveer 3-4 weken houdbaar.

Je kunt het zoeter maken met honing of stroop, maar dan wordt de pasta wel veel harder. Zelf vind ik dat niet nodig. Kokosbloesemsuiker door de blender is ook een optie als je van zoet houdt. In plaats van chocolade kun je ook cacaopoeder gebruiken met een zoete vloeistof maar dan is t wel minder romig
Op de foto zie je de hazelnotenpasta, vlak vóór de chocolade erbij kwam. Dus vandaar een lichtbruine kleur. Het eindresultaat is donker bruin.

Chocolade en hazelnoten kun je trouwens bio én plastic vrij bij ons kopen 😁:
https://www.levenzonderafval.com/c-4316044/voeding/

#nopalm #noplastic #nowaste #zonderafval #afvalvrij #plasticfree #food #nutella #homemade #savetheplanet 🐒🌴

Reacties

  1. Wow, ziet er lekker uit! Gebruik je dan melkchocolade of pure chocolade?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts