Recept Linzenburgers

Linzenburgers zijn heerlijke vleesvervangers en niet moeilijk om zelf te maken. Je bespaart hiermee een hoop plastic verpakkingen én het is ook nog eens heel goedkoop. Je kunt andere ingrediënten toevoegen aan dit recept zoals kleine stukjes champignons of andere kruiden.   

Ingrediënten:

150 gr gedroogde rode linzen
1 ei (kun je weglaten)
½  ui (in stukjes gesneden)
½ prei (in stukjes gesneden)
mespuntje zout
beetje peper
1 theel peterselie (gehakt)
1 theel gehaktkruiden
2 sneetjes oud volkoren brood in kleine stukjes
Paneermeel
Plantaardige olie om in te bakken

Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en kook ze in een pan met ruim water ongeveer 5 minuten. Na het koken uit laten lekken in de zeef. Doe alle ingrediënten behalve de paneermeel en de olie in de keukenmachine en maak er een smeuïg geheel van. Je moet van het mengsel een burger kunnen maken, dus als het te nat of slap aanvoelt kun je er een beetje paneermeel bij doen.
Vorm van het mengsel met je handen burgers en haal ze door de paneermeel op een bord. Bak de burgers aan beide kanten bruin in een koekenpan met wat olie.

Uit dit mengsel maak je ongeveer 10 burgers. Afgekoelde burgers vries ik meestal in. 

Reacties

Populaire posts