woensdag 30 oktober 2013

Recept Gierstburgers


RECEPT GIERSTBURGERS (voor ±10 burgers):

-koffiekopje gierst (gierst is verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
-bouillonblokje (of zout en peper)
-ei (maar kan weggelaten worden)
-100 gr kaas
-halve ui fijngesneden
-3 champignons (fijngesneden)
-1/4 paprika (fijngesneden)
-beetje meel
-peterselie (fijn gehakt)
-peper

Kook de gierst 20 min. in een grote pan met ongeveer 1 liter water en het bouillonblokje. Let op dat er op het laatst genoeg water in de pan blijft zitten want net als bij rijst zuigt de gierst al het water op. Na het koken in een zeef uit laten lekken en de gierst in een kom doen. Ei, kaas, ui, champignon, paprika, peterselie en wat peper erbij voegen en roeren. Het gierstmengsel wat steviger maken met wat eetlepels bloem als het te nat is, het moet wel plakkerig zijn om de vorm van een burger te kunnen krijgen.


Meel op een bord strooien, een bal maken en door de meel laten rollen, vervolgens een beetje plat drukken zodat het eruit ziet als een burger. Herhaal dit tot het mengsel op is, je krijgt ongeveer 9 a 10 burgers, afhankelijk van de grootte. Handig om gelijk zo veel te maken en een deel na het bakken in te vriezen want het is anders te veel werk en zooi in je keuken voor bijv. 2 burgers!
Bak de burgers in de pan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Pas omdraaien wanneer ze aan de onderkant bruin zijn.

De ingrediënten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten