dinsdag 29 oktober 2013

Persoonlijke verzorging


RECEPT TANDPASTA

2 eetl kokosolie
1 eetl bakingsoda
2 druppels etherische tea tree olie
5 a 10 druppels etherische pepermunt olie
paar druppels stevia (om het zoeter te maken)

Alle ingredienten goed door elkaar mengen, de cocosolie eventueel een beetje verwarmen als deze hard is (je moet er in kunnen roeren maar het moet niet vloeibaar zijn). De pasta in een schoon potje doen. Klein spateltje of lepeltje gebruiken om een beetje pasta op je tandenborstel te doen.

_________________________________________________


RECEPT DEODORANT

2 eetl kokosolie
60 gr baking soda
30 gr maizena

Verwarm de kokosolie iets als deze hard is (je moet er in kunnen roeren maar het moet niet vloeibaar zijn). Meng alle ingredienten door elkaar en doe de pasta in een afsluitbaar potje. Laat het harder worden. Als je het wilt gebruiken haal je met je vinger een klein beetje pasta uit het potje en wrijf je het onder je oksels.

_______________________________________________________________________________

RECEPT VLOEIBARE ZEEP

50 gram zeep
1 eetl glycerine (verkrijgbaar bij drogist)
1 liter water

Breng een 1 liter water in een pan aan de kook. Rasp de zeep en voeg het samen met de glycerine aan het water toe. Goed roeren tot de zeep gesmolten is. Laat het mengsel een nacht staan en mix het de volgende ochtend met een staafmixer glad. Vul een handpompje met de zeep en bewaar de rest in een andere fles.
_________________________________________________________________________________

WASBAAR MAANDVERBAND & INLEGKRUISJES

Het gebruik van wasbaar maandverband en inlegkruisjes helpen goed bij het verminderen van afval. Deze zijn online te bestellen op verschillende websites. 
Na gebruik gelijk de maandverbandjes in een emmer koud water leggen en daarin bewaren tot je ze gaat wassen. 
De buitenste laag van sommige verbandjes is van PUL waardoor het waterdicht is maar wel ademend. Ik vind de wasbare verbandjes erg prettig aanvoelen.


_________________________________________________________________________________

RECEPT LIPPENBALSEM

1 theel bijenwas
4 theel zonnebloemolie

Doe de bijenwas en zonnebloemolie in een klein glazen potje en zet dit in een pannetje met wat water op het vuur. Roer het mengsel tot het gesmolten is en giet het daarna in een klein potje of bakje. Laat het afkoelen en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten