woensdag 30 oktober 2013

Recept Pizza


RECEPT PIZZA (4 stuks)

- 260 ml handwarm water
- 7 gr gist (instant)
- 9 gr suiker
- 440 gr bloem
- 6 gr zout
- 3 1/2 eetl. olijfolie
- tomatensaus
- plakjes mozzarella (of gewone kaas geraspt)
- naar keuze champignons, ui, olijven, salami

Gist in een kom oplossen met suiker in de helft van het water.Bloem in een grote kom mengen met het zout, kuiltje in het midden maken en gistmengsel erin gieten. Ook de olie en de rest van het water in het kuiltje gieten. Deeg maken met een mixer met deeghaken op de laagste stand, ongeveer 5 min lang. Doe je het kneden met de hand? Dan ongeveer 10 min. (Is het deeg te plakkerig? Dan een klein beetje meel toevoegen en als het te droog is water toevoegen)
Deeg met een natte theedoek over de kom op een warme plek ongeveer 1 uur laten rijzen (ik verwarm meestal mijn oven heel even op de laagste temperatuur zet het daarna weer uit en laat het deeg in de kom in de oven rijzen).
Oven voorverwarmen op 250 gr.C.
Vier ballen maken van het deeg en uitrollen tot een dunne pizza. Bestrijken met tomatensaus en beleggen met bijv. plakjes mozzarella (blaadjes basilicum eronder!), champignons, ui, olijven. Evt een beetje olijfolie over de pizza sprenkelen.
Pizza in de oven bakken gedurende ongeveer 12-15 min.

De ingrediĆ«nten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten