zaterdag 2 november 2013

Wasbaar maandverband & inlegkruisjes


WASBAAR MAANDVERBAND & INLEGKRUISJES

Het gebruik van wasbaar maandverband en inlegkruisjes helpen goed bij het verminderen van afval. Deze zijn online te bestellen op verschillende websites. 
Na gebruik gelijk de maandverbandjes in een emmer koud water leggen en daarin bewaren tot je ze gaat wassen. 
De buitenste laag van sommige verbandjes is van PUL waardoor het waterdicht is maar wel ademend. Ik vind de wasbare verbandjes erg prettig aanvoelen.

5 opmerkingen:

 1. Sorry, dit doet mij wel erg denken aan vroeger, ik ben 61 jaar, De "geur" van toen komt weer boven.
  Ik ben wel blij met de alternatieve "pamper". De stoffen- luier heerlijk dat die weer terug zijn!
  Toos van Helden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze opk even gebruikt. Maar persoonlijk voel ik me er toch niet zo goed bij. Als je niet thuis bent is het echt een heel gedoe, terwijl je een gewoon inlegkruisje/maandverband/tampon zo vervangt en in de vuilbak werpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik nu alweer een jaar wasbaar maandverband en wil echt niets anders. Het is helemaal niet zoveel werk, emmertje koud water met een schep zout en ze daar in laten weken. Met de was mee en aan de waslijn te drogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben eind twintig, dus ik kende alleen maar weggooi-verband en tampons. Wilde ook van het afval af, en irritatie aan de huid. Bovendien gingen er per maand veel weggooiverbanden doorheen, een hoop geld ook.
  Ik zag ook op tegen het overstappen naar wasbaar verband - vooral dat je er na gebruik nog iets mee te 'moet': dus uitspoelen, in een emmertje water, enz.
  Maar ik gebruik nu al anderhalf à 2 jaar wasbare verbandjes (van imse vimse, met een drukknoopje, bestel ik via ebay.de of nederlandse internetwinkel, maar je hebt veel verschillende merken, kwestie van uitproberen) en ik wou dat ik het jaren eerder gedaan had.
  Als je ze normaal gebruikt (geen wasverzachter, niet bleken, niet in de droger) gaan ze jaren mee, dus ik vind het een goede investering. Ik heb juist minder 'geurtjes' sinds ik geen weggooiverband meer gebruik, en geen huidirritatie meer.
  Ik zou echt niet meer terug willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen last meer van irritatie sinds ik gebruik maak van stoffen inlegkruisjes. Ideaal. De chemische middelen die in verband zitten om ( onzin) geurtjes etc tegen te gaan, ik werd er gek van.

  BeantwoordenVerwijderen