maandag 30 december 2013

Recept Deodorant

RECEPT DEODORANT

4 eetl kokosolie
3 eetl baking soda
2 eetl maizena
1 eetl glycerine

Verwarm de kokosolie iets als deze hard is (je moet er in kunnen roeren maar het hoeft niet vloeibaar zijn). Meng alle droge ingredienten door elkaar, kokosolie erbij en roeren tot een gladde pasta. Schep de pasta in een afsluitbaar potje en laat het harder worden. Als je de deodorant wilt gebruiken haal je met je vinger een klein beetje pasta uit het potje en wrijf je het onder je oksels.

Deze deodorant zorgt er niet voor dat je minder gaat transpireren. Zweten is tenslotte een normaal proces van het lichaam waarbij afvalstoffen uitgescheiden worden. Het belangrijkste is dat je met deze zelfgemaakte deodorant vrij zal zijn van zweetluchtjes!
De glycerine kan je weglaten uit het recept, maar dan wordt de pasta wel wat harder en is dan iets moeilijker om aan te brengen. De kokosolie kan op warme dagen vloeibaar worden, dus dan is het aan te raden om deze deodorant op een koele plek te bewaren.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept! Ik maak ook al een paar jaar mijn eigen deo met dit recept, alleen gebruik ik olijfolie i.p.v. glycerine. Met alleen kokosvet wordt het te hard in de winter, en krijg ik het haast niet uit het potje!

    En ik voeg soms nog wat druppels etherische olie toe voor de lekkere geur.

    BeantwoordenVerwijderen