zaterdag 4 januari 2014

Alternatief voor billendoekjes
Twee maanden geleden waren de billendoekjes op en sindsdien heb ik alleen maar gebruik gemaakt van washandjes, warm water en een zeeplotion voor de lekkere poepluiers. Geen spijt van de overstap want ons zoontje heeft nu geen last meer van luieruitslag (denk dat dat geen toeval is!) en het is prima te doen. Normaal had ik voor een vieze luier heel wat billendoekjes nodig, nu is meestal 1 washandje met wat zeeplotion al voldoende.
Ik had in de badkamer nog een klein plastic miniflesje liggen waar shampoo in heeft gezeten en dat gebruik ik nu voor de billenlotion.

Een zeeplotion is erg makkelijk om te maken:

75 ml heet water
2 eetl vloeibare zeep (recept om zelf te maken: http://bit.ly/1g8jUzM )
2 eetl olijfolie of babyolie

Vermeng alles door elkaar en schenk het in een klein en afsluitbaar flesje. 1 week houdbaar.

4 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is dat gewoon terug naar de jaren '60. Als babysitter in die tijd gebruikte ik geen billendoekjes of papieren luiers. Die bestonden niet.Het was iets meer was,maar stukken minder vervuiling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb katoenen billendoekjes gemaakt en gebruik ook zo'n flesjr. Deze site geb ik gebruikt: . http://bibieke.be/katoen/billendoekjes.html.De doekjes gaan in de was met de katoenen luiers

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik nam vaak ook een washandje mee als we ergens naar toe gingen, al was het maar even de stad in. In een gerecyceld doosje of potje, gewoon een nat washandje en dat kun je gebruiken voor een vieze snoet, snottebellen, vieze eethandjes (ijsjes..) en ook nog eens als luierdoekje. Onze oudste is twintig en in die tijd waren er ook nog geen papieren luierdoekjes.. Maar ook bij de anderen nam ik altijd een washandje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een tip voor ouders met kleine kinderen en luiers: lees eens het boek van Laurie Boucke: ' Je baby op het potje. Vroeg en vrolijk zindelijk'.

  BeantwoordenVerwijderen