Dat je heerlijke koekjes kunt bakken met baking soda, dat wist ik … maar dat het zo multifunctioneel in gebruik is wist ik zeker niet. Baking soda ( natriumbicarbonaat ) is een minerale stof die van nature voorkomt in gesteenten. Baking soda wordt ook wel natriumwaterstof carbonaat, zuiveringszout, maagzout, dubbel koolzure soda, baksoda, of E500 genoemd. Baking soda is niet hetzelfde als gewone schoonmaaksoda ( natriumcarbonaat ), wat je in iedere supermarkt kan kopen. Schoonmaaksoda kan absoluut niet gebruikt worden om mee te bakken. Baking soda werd zo’n 150 jaar geleden in Amerika en Engeland al gebruikt voor het rijzen van deeg en beslag en ook werd het gebruikt in het huishouden. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen en ook geweldig voor persoonlijke verzorging. Baking soda is niet geschikt voor aluminium, houten vloer of aanrecht, marmer of poreuze gesteenten! Het is een echte alleskunner in en om...
Zero waste blog
Hoi Emily, door dit artikel ontdekte ik je inspirerende levensstijl. Ik ga je blog volgen! Waar ik wel benieuwd naar ben... hoe doe jij het met tussendoortjes? Snoepjes en koekjes bv? Of eten jij en je kinderen die niet?
BeantwoordenVerwijderenHoi, koekjes en cake bakken we zelf en als we daar geen tijd voor hebben kopen we lekkere dingen op de markt. Gevulde koeken, stroopwafels, van alles kan je los krijgen...wel een bakje mee van thuis meenemen natuurlijk om het zonder verpakking mee te kunnen nemen ;) Mijn kinderen krijgen bijna nooit snoepjes maar zijn eigenlijk vaak wel tevreden met rozijntjes of ander gedroogd fruit.
VerwijderenZie ook: http://levenzonderafval.blogspot.nl/p/recepten.html