zaterdag 11 april 2015

Recept pizza


Sommige mensen denken dat het moeilijk is om zelf de deegbodem te maken, maar gelukkig is het heel erg makkelijk en ondanks de vele merken pizza’s in de supermarkt kan tot nu toe niets tippen aan onze zelfgemaakte pizza! De eerste keer dat wij dit maakten waren we echt verbaast over hoe ontzettend lekker het was…eigenlijk net zo lekker als bij de pizzeria…wouw!

Ingrediƫnten:

- 260 ml handwarm water
- 7 gr gist (instant)
- 10 gr suiker
- 440 gr bloem
- 6 gr zout
- 3 ½ eetl. olijfolie
- tomatensaus 
- plakjes mozzarella (of gewone kaas geraspt)
- naar keuze champignons, ui, olijven

Gist in een kom oplossen met suiker in de helft van het water. Bloem in een grote kom mengen met het zout, kuiltje in het midden maken en gistmengsel erin gieten. Ook de olie en de rest van het water in het kuiltje gieten. Deeg maken met een mixer met deeghaken op de laagste stand, ongeveer 5 min lang. Doe je het kneden met de hand? Dan ongeveer 10 min. (Is het deeg te plakkerig? Dan een klein beetje meel toevoegen en als het te droog is water toevoegen)
Deeg met een natte theedoek over de kom op een warme plek ongeveer 1 uur laten rijzen (ik verwarm meestal mijn oven heel even op de laagste temperatuur zet het daarna weer uit en laat het deeg in de kom in de oven rijzen).
Oven voorverwarmen op 250 °C.

Vier ballen maken van het deeg en uitrollen tot een dunne pizza. Bestrijken met tomatensaus en beleggen met bijv. plakjes mozzarella (blaadjes basilicum eronder!), champignons, ui, olijven. Evt. een beetje olijfolie over de pizza sprenkelen. Pizza in de oven bakken gedurende ongeveer 12-15 min.

1 opmerking:

  1. Ik bak al jaren zelf onze pizza's. Misschien een tipje, sinds ik een pizzasteen heb aangeschaft, is de korst en bodem helemaal perfect! Restaurantkwaliteit! :-)
    Het opwarmen duurt wel langer dan, maar dat is peanuts qua elektriciteit...

    BeantwoordenVerwijderen