Recept pizza
Sommige mensen denken dat het
moeilijk is om zelf de deegbodem te maken, maar gelukkig is het heel erg
makkelijk en ondanks de vele merken pizza’s in de supermarkt kan tot nu toe
niets tippen aan onze zelfgemaakte pizza! De eerste keer dat wij dit maakten
waren we echt verbaast over hoe ontzettend lekker het was…eigenlijk net zo
lekker als bij de pizzeria…wouw!
Ingrediƫnten:
- 260 ml handwarm water
- 7 gr gist (instant)
- 10 gr suiker
- 440 gr bloem
- 6 gr zout
- 3 ½ eetl. olijfolie
- tomatensaus
- plakjes mozzarella (of gewone kaas geraspt)
- naar keuze champignons, ui, olijven
Gist in een kom
oplossen met suiker in de helft van het water. Bloem in een grote kom mengen
met het zout, kuiltje in het midden maken en gistmengsel erin gieten. Ook de
olie en de rest van het water in het kuiltje gieten. Deeg maken met een
mixer met deeghaken op de laagste stand, ongeveer 5 min lang. Doe je het kneden
met de hand? Dan ongeveer 10 min. (Is het deeg te plakkerig? Dan een klein beetje
meel toevoegen en als het te droog is water toevoegen)
Deeg met een natte
theedoek over de kom op een warme plek ongeveer 1 uur laten rijzen (ik verwarm
meestal mijn oven heel even op de laagste temperatuur zet het daarna weer uit
en laat het deeg in de kom in de oven rijzen).
Oven voorverwarmen op
250 °C.
Vier ballen maken van
het deeg en uitrollen tot een dunne pizza. Bestrijken met tomatensaus en
beleggen met bijv. plakjes mozzarella (blaadjes basilicum eronder!),
champignons, ui, olijven. Evt. een beetje olijfolie over de pizza sprenkelen. Pizza
in de oven bakken gedurende ongeveer 12-15 min.
Ik bak al jaren zelf onze pizza's. Misschien een tipje, sinds ik een pizzasteen heb aangeschaft, is de korst en bodem helemaal perfect! Restaurantkwaliteit! :-)
BeantwoordenVerwijderenHet opwarmen duurt wel langer dan, maar dat is peanuts qua elektriciteit...