In de lente zijn jonge
brandnetels zacht en voedzaam en je kunt genoeg plukken voor een heerlijke soep
(draag wel handschoenen!). Je plukt alleen het topje van de plant, de eerste
twee blaadjes en het knopje. Ze slenken een beetje zoals spinazie en je kunt
voor dit recept ook de brandnetels vervangen door spinazie.
Ingrediënten:
225 gr jonge
brandnetelblaadjes
100 gr boter of
margarine
450 gr uien in stukjes
gesneden
2 knoflookteentjes in
stukjes gesneden of geperst
1 ½ liter groentebouillon
zout en peper
Was
de brandnetels, smelt de boter in een pan en bak de uien zachtjes op laag vuur
voor ongeveer 10 minuten (laat ze niet bruin worden). Voeg de knoflook toe en laat
het voor 2 minuten meebakken. Voeg de
brandnetels en de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 5 minuten
zachtjes koken en pureer hierna de soep met een staafmixer of in een
keukenmachine. Op smaak maken met zout en peper en serveer warm met eventueel 1
lepel crème fraîche in elke soepkom.
Reacties
Een reactie posten