donderdag 3 september 2015

Deodorant

RECEPT DEODORANT
Het maken van je eigen verzorgingsproducten is leuk om te doen, maar dat ze ook echt goed werken is pas gaaf. Zelf deodorant maken; ik moest er eerst om lachen. “Dat gaat nooit werken bij mij” dacht ik. Mijn zusje was net zo sceptisch en tot onze verbazing werkte deze home made deodorant super, zelfs effectiever dan de "normale" deo bij de drogist!
Mocht je nu geen tijd of zin hebben, dan kan je de deodorant ook in mijn webwinkel kopen om het eens uit te proberen. Het zit in een glazen potje wat je daarna weer kunt hergebruiken.

Ingrediƫnten:
4 eetl kokosolie
3 eetl baking soda
2 eetl maizena
1 eetl glycerine of olijfolie

Verwarm de kokosolie iets als deze hard is (je moet er in kunnen roeren maar het hoeft niet vloeibaar te zijn). Meng alle droge ingrediƫnten door elkaar, kokosolie en glycerine of olijfolie erbij en roeren tot een gladde pasta. Schep de pasta in een afsluitbaar potje en laat het harder worden. Als je de deodorant wilt gebruiken haal je met je vinger of een spateltje een klein beetje pasta uit het potje en wrijf je het onder je oksels.
De kokosolie kan op warme dagen boven de 23grC vloeibaar worden, dus het is aan te raden om deze deodorant op een koele plek te bewaren.

Kijk voor meer informatie op:
Het bestellen van producten gaat via de mail: levenzonderafval@gmail.com

1 opmerking:

 1. Hoi Emily,
  Wat een leuk idee. Ben even benieuwd:
  - hoe vaak moet je het opbrengen om geen last van zweetgeurtjes te krijgen?
  - kun je er ook een geurtje aan meegeven vb met etherische olie?
  - hoe lang is de deo houdbaar?
  - geeft het geen vetvlekken in kleding?

  groetjes, Martzen

  BeantwoordenVerwijderen