woensdag 13 januari 2016

Recept ontbijtkoek

Met dit recept ben ik zo blij, het is echt mijn favoriete recept van 2015! Zelf ontbijtkoek maken is heel makkelijk en veel lekkerder dan de ontbijtkoek uit de supermarkt. 

RECEPT ONTBIJTKOEK

250 gram roggemeel
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
3 eetlepels ahornsiroop, dadelstroop of appelstroop
7 gram bakpoeder
16 gram speculaaskruiden
400 ml melk (je kan ook rijstemelk of amandelmelk gebruiken)
100 gram rozijnen 

Meng de roggemeel, bloem, suiker, bakpoeder, kruiden en rozijnen door elkaar in een grote kom. Maak de melk in een pannetje heet tot het bijna kookt en haal het van het vuur. Voeg de siroop toe aan de melk en roer het erdoor. Giet de melk in het meelmengsel en roer/mix het goed door elkaar met een houten lepel tot je een mooi egaal beslag hebt.
Maak een cakeblik vet met wat olie en zeef daaroverheen bloem zodat het hele blik bedekt is met wat bloem.
Schenk het beslag in de cakeblik, leg er een vel bakpapier overheen en bak het 70 minuten lang in een voorverwarmde oven op 160 °C. Na het bakken  de ontbijtkoek uit het blik halen en op een rooster helemaal laten afkoelen.

De ingrediĆ«nten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt! Dit recept staat natuurlijk ook in mijn boek "Leven zonder afval", het boek staat vol met heerlijke recepten! Te bestellen via de mail: levenzonderafval@gmail.com of via bijv. bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten