Recept Lemon curd
Dit heerlijke citroenmengsel ga ik dit weekend maken voor ons paasontbijt! Het is echt lekker op brood, cake en bijvoorbeeld scones. Ook kan je het gebruiken als
taartvulling of saus.
Ingrediënten:
2 eieren
citroenrasp en citroensap van 2
citroenen
175 gram suiker
100 gram ongezouten boter
(kamertemperatuur en in kleine blokjes gesneden)
1 theelepel maïzena
Klop de eieren
in een steelpannetje, voeg de rest van de ingrediënten toe en zet het pannetje
op een middel hoog vuur. Blijf met een garde roeren totdat het mengsel dik
wordt (duurt ongeveer 7 min). Draai het vuur helemaal laag en laat het al
roerende nog een minuut sudderen. Haal het pannetje van het vuur en laat de
lemon curd afkoelen. In een schone pot is het 2 weken houdbaar in de koelkast.
Eet smakelijk!
Aha, lekker receptje! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderen