dinsdag 15 maart 2016

Verzorgingsdoekjes

Vanaf vandaag heb ik iets nieuws in mijn webwinkel liggen; mooie verzorgingsdoekjes die jaren lang gebruikt kunnen worden i.p.v. al die chemische wegwerpdoekjes! Billendoekjes bevatten vaak parabenen en andere stofjes die schadelijk kunnen zijn voor baby's. Drie jaar geleden bleek uit onderzoek van de Franse consumentenbond dat in 32 van de 34 onderzochte billendoekjes gevaarlijke stoffen zaten die het hormonaal systeem van je baby kunnen aantasten en eczeem/allergie├źn kunnen veroorzaken.
Een hoop afval veroorzaakt een wegwerpdoekje ook omdat het niet gerecycled kan worden. Een goed werkend alternatief voor deze doekjes is het gebruik van katoenen doekjes die je na gebruik gewoon in de wasmand gooit. Veel werk heb je er niet aan als je een wasmachine in huis hebt. Hele vieze doekjes laat ik altijd even voorweken in een emmertje met water en wat baking soda en na het wassen op 60 graden C zijn de doekjes helemaal schoon en klaar voor hergebruik! Maak de doekjes voor gebruik even nat onder de kraan en samen met wat zelfgemaakte zeeplotion zijn die vieze billen in een keer weer lekker schoon. Normaal gesproken heb je heel wat wegwerpdoekjes nodig voor een poepluier dus ik vind de katoenen doekjes veel effectiever. 

Een zeeplotion is erg makkelijk om te maken:

75 ml heet water
2 eetl vloeibare zeep (zie hier het recept om zelf te maken)
2 eetl olijfolie

Vermeng alles door elkaar en schenk het in een klein en afsluitbaar flesje. 1 week houdbaar.

Deze verzorgingsdoekjes zijn te bestellen via de mail; levenzonderafval@gmail.com of neem eerst een kijkje in mijn webwinkel
Een setje blauw of roze kost € 5,95 (excl verzendkosten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten