maandag 12 september 2016

RTL4 nieuws

Restafval gedaald met 50% in de gemeente Veenendaal! Burgers betalen nu alleen maar voor hun rest afval. Een financiƫle prikkel kan zeker helpen om burgers een zetje te geven om beter afval te scheiden. Gisteren op het nieuws bij RTL4 met een piepklein stukje over ons ;-)

Klik op de link om de uitzending terug te kijken:
http://www.rtlxl.nl/?&_ga=1.252311181.525937441.1447179759#!/rtl-nieuws-132237/9accdde9-a63b-3874-be8f-e30ce5b62fa1

1 opmerking:

  1. Ik heb de aflevering niet gezien maar ik ben niet zo voor het betalen voor het restafval. Ik woon in Zeeuws-Vlaanderen en in de aangrenzende Vlaamse gemeentes moeten de burgers ook betalen voor het restafval. Voor een deel zal dat dalen maar de consequentie is dat in de stad Gent het gewone restafval in de prullenbakken gestopt werd (dus kwamen er een soort spijltjes in) en dat het nu bij ons gedumpt wordt. Elk weekend zie je bij Albert Heijn in Sas van Gent waar onze plastic bak staat een gigantische plastic bende. Vaak wordt de moeite niet genomen om het plastic een beetje uit te zoeken en worden er emmers gewoon naast gezet. "Bij ons moet je ervoor betalen" en dus brengen ze het maar hier (zuinige belgen bestaan ook). Hetzelfde gaat op voor het milieupark; tegenwoordig laten ze iedereen het maar brengen omdat anders de troep in de sloot ernaast gedumpt werd. Dit gebeurt niet door mensen met een krappe beurs maar juist door degenen die met een dikke auto rondrijden. Mijns inziens werkt zo'n financiele prikkel vaak als een waterbedeffect naar de omringende gemeentes en bereik je de groep die toch niets wil doen ook niet.
    Ik denk dat er meer moet worden ingezet op voorkomen dat mensen al dat afval vergaren en zorgen dat de hoeveelheid verpakkingen vermindert.

    BeantwoordenVerwijderen