vrijdag 23 maart 2018

Schoon maken met citroenzuur

Wist je dat je heel goed kan schoon maken met citroenzuur? Citroenzuur is een natuurlijk en zeer krachtig reinigingsmiddel. Het ontkalkt en heeft een antibacteriĆ«le en antiseptische werking. Het is ook nog eens veel beter voor het milieu en je eigen gezondheid dan chemische schoonmaakmiddelen Ć©n het bespaard plastic verpakkingen! Aan de slag dus :-) 
Gebruik citroenzuur niet op aluminium, koper en marmer of poreuze gesteenten.

Hieronder lees je 8 praktische manieren om citroenzuur te gebruiken in het huishouden:


- schoon maken van vloeren en werkbladen: los daarvoor 9 delen water op met 1 deel citroenzuur


- ontkalk en desinfecteer de binnenkant van je wasmachine: doe 5 eetlepels citroenzuur in een lege wasmachine en draai het heetste wasprogramma.


- ontkalk kranen en douchedeuren: maak een oplossing van 1 liter warm water en 2 eetlepels citroenzuur. Stop het in een spuitflesje en spuit het mengsel op wat je gaat ontkalken. Laat het 5 minuten zitten en veeg het daarna schoon.


- reinig vuile ramen: maak een oplossing van 1 liter warm water en 1 eetlepel citroenzuur


- schoon maken van de wc: strooi in de avond 4 eetlepels citroenzuur in de wc-pot en laat het een nachtje staan. De volgende ochtend borstelen en doorspoelen


- ontkalken koffiemachines: los 1-2 eetlepels citroenzuur op in 1 liter koud water. Vul de machine met deze oplossing. Laat het gedurende 15 tot 30 minuten staan en spoel het daarna tweemaal schoon met water.

 
- ontkalken waterkokers: verdun 1 tot 2 eetlepels citroenzuur in 1 liter water. Vul de waterkoker en kook kort. Laat dit gedurende 30 minuten staan. Vervolgens voorzichtig afspoelen met water.


- het verwijderen van roest: voeg de citroenzuuroplossing toe aan water in een kom. Plaats het te reinigen object (bijvoorbeeld een sleutel) in de oplossing gedurende een nacht. Vervolgens is de roest verdwenen.Citroenzuur verkoop ik in mijn webwinkel! Ook kan je in de webwinkel terecht voor Baking soda, huishoudzeep en nog veel meer voor een groen huishouden :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten