🐌 Het heeft al een tijdje niet meer geregend waardoor we nu minder last hebben van slakken in de tuin, maar toch waren een paar van mijn snijboonplantjes opgegeten. Ik heb nieuwe boontjes in de grond gestopt en die komen nu tevoorschijn. Om te voorkomen dat ze wéér opgegeten worden heb ik het nu anders aangepakt in de strijd tegen de slak 🌱
Ik deel graag deze handige trucjes met je! Wie weet heb je er wat aan 🤗
1. Koperen tape, schuursponsjes of muntjes
Koperband of koperen schuursponsjes kun je gebruiken om slakken te weren! Het koper werkt als een schrikdraad en voorkomt dat de slakken verder richting de sappige delen van de plant kruipen. Plaats het koper (band of sponsje) voorzichtig om het plantje of plak de zelfklevende koperband rond een pot. Ook kun je koperen muntjes rondstrooien in de tuin.
2. Een ruwe grondlaag
Slakken houden niet van een ruwe en droge bodem. Strooi daarom droog materiaal over de grond zoals eierschalen, houtsnippers / zaagsel.
3. Plant deze planten
Kruiden of planten met een sterke geur vinden slakken maar niets, plant daarom in je tuin bijvoorbeeld vingerhoedskruid, goudsbloem, bosanemoon, rucola, munt, lavendel, tijm, knoflook, bieslook, maar ook tomaten.
4. Meer vogels in je tuin
Vogels houden van een hapje slak, dus hoe meer vogels in je tuin hoe beter. Hang vogelhuisjes op, zorg voor vogelvoer en een vogelbadje of mini vijver. Plant bomen of struiken die bessen / fruit dragen. Kikkers en padden zijn trouwens ook dol op naaktslakken. Lok ze naar je tuin door het maken van een (kleine) vijver of waterbak.
5. Geef je tuin in de ochtend water
Slakken komen in de avond tevoorschijn dus als je in de ochtend de tuin sproeit is de grond weer droog tegen de tijd dat het donker wordt.
6. Schoffel de grond regelmatig
Door vaak te schoffelen droogt de bovenste laag van de grond uit en daar houden slakken niet van. Je planten hebben er geen last van en je voorkomt tegelijkertijd dat er onkruid gaat groeien.
Reacties
Een reactie posten