Doorgaan naar hoofdcontent

CITROEN & GEMBER THEE

Het is nog niet eens september en de eerste verkoudheid heb ik al te pakken ... erg vervelend. Mijn immuunsysteem kan wel een boost gebruiken dus maakte ik gisteren gelijk citroen & gember thee in de hoop sneller beter te worden. Of het daardoor komt weet ik natuurlijk niet zeker, maar wonder boven wonder voel ik me vandaag al stukken beter!


🫚 Het maken van dit gezonde drankje is erg makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is dit:
▪️ 1 citroen
▪️ verse gember (blokje van ongeveer 2 cm) maar je kunt ook meer of minder gebruiken) in plakjes/stukjes gesneden
▪️ 1 tl kurkuma poeder (of een blokje verse kurkuma)
▪️ evt. honing of ahorn / agave siroop

🍋 Pers de citroen uit en doe het sap daarvan samen met de gember en de kurkuma in een blender. Zet de blender aan en pureer de ingrediënten. Je hebt nu genoeg sap/puree voor 2 kopjes thee. Schenk het sap in de kopjes door een theezeefje heen en voeg er heet water aan toe.

🍯 Om de thee zoeter te maken kun je honing of siroop toevoegen. Ook een kaneelstokje erin is erg lekker. 

😋 Enjoy en hopelijk helpt het jou ook goed om van je verkoudheid af te komen! 

🧊 Ik maak meestal wat meer dan dit recept aangeeft en dan maak ik ijsblokjes van het gember & citroen sap/puree. Zo heb ik het in het najaar altijd in huis voor als het nodig is. Je laat dan het ijsblokje ontdooien en je voegt heet water toe. 

🫖 Mocht je geen blender hebben dan kun je de thee ook maken door citroenschijfjes, gemberplakjes en kurkuma in een theepot te doen en dan heet water eroverheen gieten. Laat het een paar minuten trekken. Zelf vind ik de blender fijn omdat je dan een soort dunne puree maakt van de ingrediënten en meer van alle goede stofjes in je theekopje krijgt. 

#verkouden #verkoudheid #backtoschool #zeroplastic #zerowaste #vitamine #gezond #healthy #nature 

Reacties

Populaire posts van deze blog

33 dingen die je met baking soda kunt doen!

Dat je heerlijke koekjes kunt bakken met baking soda, dat wist ik … maar dat het zo multifunctioneel in gebruik is wist ik zeker niet. Baking soda ( natriumbicarbonaat ) is een minerale stof die van nature voorkomt in gesteenten. Baking soda wordt ook wel natriumwaterstof carbonaat, zuiveringszout, maagzout, dubbel koolzure soda, baksoda, of E500 genoemd.  Baking soda is niet hetzelfde als gewone schoonmaaksoda ( natriumcarbonaat ), wat je in iedere supermarkt kan kopen. Schoonmaaksoda kan absoluut niet gebruikt worden om mee te bakken.  Baking soda werd zo’n 150 jaar geleden in Amerika en Engeland al gebruikt voor het rijzen van deeg en beslag en ook werd het gebruikt in het huishouden. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen en ook geweldig voor persoonlijke verzorging.  Baking soda is niet geschikt voor aluminium, houten vloer of aanrecht, marmer of poreuze gesteenten!  Het is een echte alleskunner in en om het huis dus haal lekker veel baking s

Recept volkoren brood

Dit is mijn favoriete recept van een volkoren brood, alleen al van de geuren die uit mijn keuken komen wordt ik al vrolijk. Heerlijk voor de zondag lunch! Ingrediënten: 500 gram volkoren meel 14 gram zout 7 gram gedroogde gist 1 theelepel suiker 1 eetl zonnebloemolie 350 ml handwarm water Stop alle ingrediënten in een grote kom, alles goed mengen en het deeg kneden. Met de hand duurt het kneden ongeveer 10 min, zelf gebruik ik meestal de mixer met deeghaken en ben je in 5 min klaar. Zet de kom met het deeg op een warme plek, afgedekt met een schone, nat gemaakte theedoek (ik gebruik hiervoor meestal de oven door deze even op een lage temperatuur aan en dan weer uit te zetten. Het moet lekker warm zijn, maar zeker niet gloeiend heet). Laat het deeg rijzen tot de omvang is verdubbeld. Meestal duurt dat ongeveer 1 uur.  Kneed het deeg opnieuw voor een paar minuten met de hand en vorm er een brood van. Leg het op een verwarmde en ingevette bakplaat of in een war

Zelf wasmiddel maken

RECEPT WASMIDDEL  Voor de witte was: -40 gr zeep -40 gr soda -2 1/2 liter water Rasp de zeep en kook het water. Voeg het hete water toe aan de zeep in een grote pan en roer het zachtjes door elkaar tot de zeep is opgelost. Voeg de soda toe (en evt een paar druppels etherische olie) en laat de wasmiddel een paar uur staan om af te koelen. De wasmiddel is nu stijf geworden. Klop het los met een garde of staafmixer en doe de wasmiddel in een lege fles of emmer met deksel. Ik gebruik meestal 120 ml wasmiddel per wasbeurt. Dit wasmiddel is goed voor het milieu en heeeeeel goedkoop :) Voor de gekleurde was: -40 gr zeep -2 1/2 liter water Volg de instructies zoals beschreven staat bij de witte was. Je voegt alleen geen soda toe! TIP: Je kan ook wasverzachter vervangen door natuurazijn, gewoon een scheutje in het speciale bakje voor wasverzachter in je wasmachine!