woensdag 30 oktober 2013

Recept Yoghurtkaas


RECEPT YOGHURTKAAS

Heerlijk smeerbare kaas met kruiden, zout & peper voor op brood of toastje.

500 ml volle yoghurt
(ik koop de yoghurt bij de natuurwinkel in een grote glazen fles met statiegeld)
zout & peper
verse kruiden

Leg een kaasdoek of theedoek over een vergiet of zeef. Zet het op een grote kom.
Meng de yoghurt met een beetje zout (dit helpt bij het weglekken van het vocht uit de yoghurt, zout verdwijnt dan ook). Schep de yoghurt in de kaasdoek. Vouw de doek naar binnen en draai het goed vast, evt een knoop erin of touwtje eromheen. De yoghurt moet ongeveer 12 tot 24 uur uitlekken op kamertemperatuur.
Hierna gehakte verse kruiden en zout en peper naar smaak toevoegen. Eet smakelijk van je plastic vrije en zelfgemaakte kruidenkaas!

3 opmerkingen:

  1. Ik lees vaak dat er gekocht wordt bij een natuurwinkel en op de markt. Voor een natuurwinkel moet ik naar de stad met auto of OV, dat lijk me niet erg milieuvriendelijk. Ook niet als ik het via internet bestel, moet tenslotte ook bezorgd worden. Er is markt als ik werk, schiet ook al niet op. Wel ga ik wasmiddel maken!
    Ik koop zoveel mogelijk zonder verpakking en weiger pertinent plastiktasjes. 't is maar een begin.
    Succes met alles, ik blijf het volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan ook volle yoghurt kopen bij de supermarkt, ik maak zelf ook yoghurt en kwark dat bespaart ook

      Verwijderen
    2. Misschien kan je ook melk kopen bij de boer. En daar yoghurt van maken of kefir.

      Verwijderen