woensdag 15 oktober 2014

Pindakaas zelf maken

Yummie...hele lekkere pindakaas gemaakt!


Heel makkelijk om te doen; pinda's los kopen (potje mee van thuis), in de keukenmachine doen en fijnmalen tot het een hele zachte pasta is geworden (duurt ongeveer 5 min). Beetje zout op smaak toevoegen en evt wat zonnebloemolie toevoegen om het nog smeuïger te maken.

In de koelkast blijft de pindakaas een paar weken houdbaar.


3 opmerkingen:

  1. Lekker hoor. Waarom in de koelkast bewaren trouwens?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Buiten de koelkast bewaren gaat net zo goed. Beetje sambal erdoor heen is trouwens ook lekker. En vooral ongezouten (maar wel geroosterde pinda's gebruiken). En geduld hebben, eerst denk je dat het helemaal niets wordt, maar uiteindelijk wordt het veel lekkerder dan de pindakaas uit de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen