
RECEPT ONTBIJTKOEK
250 gram roggemeel
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
3 eetlepels ahornsiroop, dadelstroop of appelstroop
7 gram bakpoeder
16 gram speculaaskruiden
400 ml melk (je kan ook rijste- haver- of amandelmelk gebruiken)
100 gram rozijnen
Meng de roggemeel, bloem, suiker, bakpoeder, kruiden en rozijnen door elkaar in een grote kom. Maak de melk in een pannetje heet tot het bijna kookt en haal het van het vuur. Voeg de siroop toe aan de melk en roer het erdoor. Giet de melk in het meelmengsel en roer/mix het goed door elkaar met een houten lepel tot je een mooi egaal beslag hebt.
Maak een cakeblik vet met wat olie en zeef daaroverheen bloem zodat het hele blik bedekt is met wat bloem.
Schenk het beslag in de cakeblik, leg er een vel bakpapier overheen en bak het 70 minuten lang in een voorverwarmde oven op 160 °C. Na het bakken de ontbijtkoek uit het blik halen en op een rooster helemaal laten afkoelen.

Reacties
Een reactie posten