woensdag 4 mei 2016

Recept havermoutkoekjes

Dit zijn echt verrukkelijke koekjes en eenvoudig om zelf te maken. Binnen een half uur heb je ze al op tafel. In plaats van geraffineerde suiker gebruik ik dadelstroop. 

Ingrediënten:

-200 gram havermout (gebruik alleen voorgekookte havermout)
-100 gram zelfrijzend bakmeel
-100 gram zachte boter of kokosolie
-100 gram dadelstroop (250 gram ontpitte dadels vermengen met 300 ml heet water, 10 minuten laten staan en dan pureren, of koop de dadelstroop kant en klaar in de winkel)
-100 gram rozijnen
-1 ei

Zet de oven aan op 175 °C. Alle ingrediënten in een kom mengen tot een smeuïg deeg. Balletjes van dezelfde grootte draaien met je handen en op een bakplaat leggen. Balletjes een beetje indrukken met een vork zodat het de vorm van een koekje krijgt. Ongeveer 15 minuten in de oven bakken (afhankelijk van de grootte van de koekjes, ze moeten een beetje bruin zijn). Af laten koelen op een rooster.


Bekijk ook dit leuke filmpje op Youtube

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen