vrijdag 18 november 2016

Recept speculaasjes!

Ingrediënten: 

» 150 gram zelfrijzend bakmeel 
» 75 gram lichtbruine basterdsuiker 
» 2 eetlepels speculaaskruiden 
» snufje zout 
» 100 gram koude boter 
» 1 eetlepel melk / amandelmelk

Het bakmeel, de suiker, speculaaskruiden, het zout en de boter in een kom doen en met 2 messen alles door elkaar snijden. Voeg de melk toe en kneed alles snel vervolgens met de hand tot een mooi deeg. Wikkel het deeg in een bijenwasdoek of huishoudfolie en leg het in de koelkast (voor minimaal een halfuur). Warm de oven voor op 150°C. 
Bestuif een speculaasplank met bloem en druk wat deeg in de vorm. Haal te veel deeg weg met een scherp mes en draai het plankje om zodat het speculaasje eruit valt. Herhaal dit met de rest van het deeg en leg de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ongeveer 20 minuten. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen