zondag 18 februari 2018

Recept Marmelade

Ingrediënten 

  • 1 kg sinaasappels
  • 1 dl water
  • 1 kg geleisuiker

Boen de sinaasappels schoon en schil ze met een dunschiller, zodat er geen witte velletjes meekomen. Snijd de oranje schil in dunne reepjes. Kook de schilletjes even in het water tot ze zacht zijn en haal van het vuur. Laat de schilletjes in het kookvocht staan.  Haal de rest van de schillen van de sinaasappels, verwijder alle velletjes en snijd het vruchtvlees fijn. Vermeng het vruchtvlees met de stukjes schil, het kookvocht en de geleisuiker. Breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook en laat 4 minuten goed doorkoken. 
Schep of schenk de marmelade in schone potten (waarschijnlijk heb je er 4 nodig) en vul deze tot de rand. Draai direct de deksels erop en zet ze 5 minuten op hun kop op het aanrecht. Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze op een koele, donkere plek. De marmelade is ongeveer een jaar houdbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten