zaterdag 5 mei 2018

Recept Brandnetelsoep (6 personen)

In de lente zijn jonge brandnetels zacht en voedzaam en je kunt genoeg plukken voor een heerlijke soep (draag wel handschoenen!). Je plukt alleen het topje van de plant: de eerste twee blaadjes en het knopje. Net als spinazie slinken ze een beetje. 

Ingrediënten 

  • 225 gram jonge brandnetelblaadjes (gewassen)
  • 100 gram boter, margarine 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1 aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  •  1,5 liter groentebouillon  
  • zout en peper 
  • 100 gram crème fraîche of slagroom (optioneel, maar lastig zero waste te verkrijgen)
Smelt de boter in een pan en bak de uien zachtjes op laag vuur (laat ze niet bruin worden). Voeg knoflook en blokjes aardappel toe en laat die 5 minuten meebakken. Voeg de brandnetels en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en pureer. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm met eventueel 1 lepel crème fraîche in elke soepkom. Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten