RECEPT Hoestdrank


Snotter de snotter...ben jij ook al flink aangestoken? Met drie niezende en hoestende kinderen in huis is het bijna onmogelijk om niet ook zelf verkouden te worden. Gisteren heb ik een oud neusspray flesje opnieuw gevuld met een zoutoplossing. Heel makkelijk zelf te maken door één afgestreken theelepel zout op te lossen in 250 ml kokend water en af laten koelen. Deze neusspray is 1 week houdbaar. Tegen de keelpijn kun je ook met deze oplossing gorgelen om bacteriën en virussen in de keel te doden. De jongste heeft een vervelende hoest dus voor hem heb ik een tijmsiroop gemaakt. Ook dat is heel makkelijk te maken. Hieronder het recept!


Ingrediënten:


5 gram gedroogde tijm 
300 ml water 
suiker of kokosbloesemsuiker

Breng het water met de kruiden in een pannetje aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet het water (lijkt nu op donkere thee) door een zeef in een maatbeker (laatste beetje vocht uit de kruiden persen) en kijk hoeveel vocht je over hebt gehouden. Als dit bijvoorbeeld 200 ml water is, dan heb je straks 200 gram suiker nodig, is de hoeveelheid 250 ml, dan heb je 250 gram suiker nodig etc. 
Giet de ‘thee’ terug in het pannetje en voeg de juiste hoeveelheid suiker toe. Laat het even een paar minuten koken en daarna afkoelen. De hoestdrank in een schone glazen fles op een donkere en koele plek bewaren. Het is handig om lege hoestdrankflesjes te bewaren voor dit soort recepten. 
Dosering: voor volwassenen 3 keer per dag 1 eetlepel en voor kinderen 3 keer per dag 1 theelepel.

Reacties

Populaire posts